QUE ÉS ESTEL'ART?

La col·lecció de llibretes Estel’art és el resultat d’un treball diari ple de reptes, d’estímuls, de sensacions… Un camí sensorial que moltes persones amb capacitats especials recorren cada dia. Amb l’ús del tacte, l’olfacte, l’experimentació… els permet exterioritzar emocions, sentiments o estats d’ànim que, de vegades, no saben expressar amb paraules o gestos, plasmant-los amb textures, colors i formes per donar vida a petites obres d’art quotidianes.

L’expressió artística és allò que ens uneix, ens iguala i ens permet connectar i comunicar-nos, perquè és un llenguatge universal.

Aquesta col·lecció vol ser un recull d’aquestes petites joies que els alumnes de l’Escola Estela han creat i que donen valor a la tasca que fan cada dia mentre aprenen i creixen com a persones.


Durant l'any 2020 l’Escola d’Educació Especial Estela ha volgut seguir utilitzant l’art (integrat en el treball de les diferents àrees curriculars) com a teràpia durant el període de confinament. En aquest cas, la temàtica escollida ha sigut «Un viatge pel món».

Així, fent volar la imaginació, s’han aconseguit apaivagar els efectes del confinament i de la nova normalitat. Això ha implicat un esforç col·lectiu addicional, tant per part del professorat com dels alumnes. 

Amb l’ús del tacte, l’olfacte, l’experimentació… els alumnes han pogut exterioritzar emocions, sentiments i estats d’ànim que, de vegades, no es poden expressar amb paraules o gestos, i ho han plasmat en dibuixos, cadascun dels quals representa un viatge d’aprenentatge i imaginació per tot el món.

Aquesta col·lecció és, doncs, un recull de totes aquestes petites obres d’art i el resultat d’un treball diari ple de reptes, estímuls, sensacions… Un camí sensorial que les persones amb capacitats especials recorren cada dia.


De cada llibreta venuda es destinarà 1 € a la fundació Estela amb la finalitat de facilitat la tasca educativa que aquest centre realitza dotant-la de més recursos i mitjans.